cloud, industria 4.0, Informática en la nube, Instruction, Personal, seguretat, solucions it, Technology, tecnologia, telecomunicaciones, telefonia ip, teletreball

Mòbils i Seguretat

Els dispositius mòbils s'han convertit des de fa uns anys en part integrant i omnipresent a la vida de tots i si, atreuen l' interès de criminals ansiosos per robar informació vital. A continuació fem un repàs a un conjunt de normes essencials  per tal d'evitar intents d'intrusió als nostres dispositius mòbils:

LA WIFI

- No permeteu que el vostre dispositiu automàticament connecti a wifis que no tenim familiaritzades.
- Sempre tenir la wifi apagada si no la estem usant.
- No enviar informació important o sensible a no ser que estem absolutament segurs de que la xarxa on estem connectats és de confiança.

LES APPS

- Només usar i instal·lar APPS obtingudes a través de les botigues oficials. (playstore, applestore...) MAI descarregar apps des de pàgines desconegudes.
- Tenir en compte qui ha fet la APP, si és desconegut o té molt mala puntuació, millor no descarregar-la.
- Sempre tenir el telèfon, apps i seguretat actualitzats.
- Aplicacions que ja no tinguin suport de la botiga oficial d'apps o el fabricant, millor des-instal·lar. Mantenir el telèfon net d'apps en desús. 
- No donar permisos d'administrador o excessius privilegis a una app a no ser que sigui de total confiança.

EL NAVEGADOR

- Alerta amb els anuncis, concursos, premis, giveaways etc... sempre son massa bons per ser veritat i a internet res és gratuït. Molt sovint aquests baners, ads, popups redirigeixen a llocs Phishing que semblen oficials on pots ser víctima d'estafes.
- Parar atenció a les URL (direccions). Potser és més costos de comprovar amb un navegador mòbil però val la pena l'esforç.
- No guardar automàticament, informació d'usuari als navegadors del mòbil. Usuaris, passwords, pins...

BLUETOOTH

- Sempre tenir el Bluetooth desactivat a no ser que l'anem a usar puntualment amb algun dispositiu de confiança.
- Desactivar l'emparentament automàtic.

Tips de seguretat per a telefonia mòbil.
XIPSET  Suport técnic - Seguretat
Vigilar les Wifis on conectem
Phishing, que no ens et pesquin les dades personals
Apps oficials i sempre actualitzades
Sospitar de les trucades comercials on demanen informació personal
Molta cura amb els navegadors i la informació personal 
Tenir software de seguretat 
Només usar el bluetooth en pic el necesstiem
Còpies de Seguretat al Núvol
SMS's I EL PHISHING

El phishing,  smishing si és via SMS o vishing si es via trucada: (click aquí per descripció de que és el phishing)
- No confiar en sms que demanen revelar informació personal.
- Vigilar amb les mateixes tàctiques demanant dades personals en missatges rebuts a través de xarxes socials. Facebook, Instagram, Whatsapp...
- Tracta els SMS i missatges com si fos un correu electrònic, pensa abans de fer click.

EL VISHING (Phishing via trucada-veu)

- No donar informació personal via trucada telefònica a algú que es faci passar o asseguri que treballa per un organisme/empresa oficial. No donar informació financera de cap tipus a través d'una trucada on assegurin que truquen del teu banc. Només parlar amb el banc si has iniciat tu la trucada i estàs segur d'estar trucant al telèfon oficial d'atenció al públic proporcionat per l'organització.
- No fer mai click o donar el nostre número de telèfon a cap e-mail amb publicitat que no hem sol.licitat on ens trucaran "gratuïtament" per donar-nos més informació. 
- Utilitzar el sentit comú, si no coneixes la persona a l'altra banda del telèfon i et demana dades personal, no has sol.licitat la trucada, et parlen en un altre idioma... Sospita.

ANTIVIRUS - Internet security per mòbil

- Val la pena tenir un software de protecció, no només per protegir de virus si no també per protegir sobre connexions fraudulentes o intents d'intrusió.
- Molts fabricants d'antivirus ja fan packs per tot tipus de dispositius usant una única llicència. 4-5 Dispositius, Controls parentals, Antivirus... (+Informació)

COPIES DE SEGURETAT AL NÚVOL

- Evita la perdua de dades davant un desastre. Configurant degudament el telèfon podem tenir còpies de seguretat gratuïtes.


Som solucions, som Xipset.
Solucions IT Xipset som una empresa de suport integral en informàtica, cloud computing, procesos de digitalització empresarial, telecomunicacions i proveïdors tecnològics, amb més de 10 anys d’experiència donant suport i serveis a pymes de tot l’estat.

Author